LCHF och 5:2 dieten

Den här bloggen kommer att vara min matdagbok och ska förhoppningsvis hjälpa mig komma ihåg vad som funkar bra och mindre bra. Samtidigt delar jag gärna med mig av mina erfarenheter och tar tacksamt emot tips och synpunkter från er läsare.

Jag har ätit LCHF-mat sedan sommaren 2010 nu och trivs bra med det. Jag mår bra och äter den sortens mat jag tycker bäst om. Jag har ätit ganska strikt LCHF, med omkring 30 g kolhydrater per. Jag äter i stort sett aldrig pasta, ris, potatis eller spannmål.

I april 2013 började jag med 5:2 dieten. I min ålder (är född 1961) börjar det bli knepigt att hålla vikten och LCHF gjorde inte jobbet längre. Det gör däremot 5:2 dieten. Jag är hur nöjd som helst. Jag mår bra och är nere i min matchvikt igen. Dessutom behöver jag inte längre äta lika strikt LCHF, utan kan unna mig betydligt fler undantag utan att det märks på vikten.

Jag älskar mat. Därför är det viktigt för mig att hitta ett sätt att äta som tillåter mig att njuta av god mat varje dag. Det inkluderar mina två ”fastedagar”, som jag kallar deffdagar, eftersom jag ju faktiskt äter 500 kcal på en dag och inte fastar på riktigt. Jag äter också två måltider, lunch och middag. Recept och mattips finns till vänster under LCHF och 5:2.

Tomatoes with tape measure and lettuce

Annonser

3 thoughts on “LCHF och 5:2 dieten

  1. Hej Sandra
    Vilken bra matdagbok du skriver. Jag är också en 61:a som har kört lchf i 2,5 år nu och mår bra på det men önskar minska några kilo till. Jag hoppar lätt över frukost och tänker göra som du ca 200 kcal till lunch och 300 kcal till middag. Jag började i förrgår och har alltså bara gjort en dag. Letar nu inspiration och idéer till dessa dagar. Jag ska nog också dokumentera för att bättre komma ihåg men vet inte hur ännu. Nu har jag iallafall fått lite ideér av dig. Tack för det. Jag kommer att titta in här emellanåt.
    Hälsningar P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s