Ett år senare

Det var ett år sedan jag skrev sist och nu tänker jag sätta igång igen på allvar.

vag

 

Jag hade fuskat en hel del med min LCHF-kost under de senaste 18 månaderna, åt både fet och en del (inte så mycket) stärkelserik mat. Kilona ökade stadigt, hur mycket visste jag inte eftersom jag inte vågade väga mig. När jag till slut vid en läkarundersökning tvingades ställa mig på vågen visade den många kilo mer än jag någonsin hade vägt tidigare. Fruktansvärt hur man kan sticka huvudet i sanden. Nåja, tänkte jag. Det är väl bara att skruva till kosten och äta LCHF igen, så löser det sig. Men se, det gjorde det inte. Jag åt visserligen ingen fakirkost, men absolut inget bröd/ris/pasta mm, ingen frukt, godis, etc. Vågen rörde sig inte.

Då läste jag någonstans att kvinnor efter klimakteriet kan vara extra känsliga för mejeriprodukter. Så jag testade att skära ned betydligt på dessa. Jag tog bort allt mjölk, yoghurt och var sparsam med grädde och creme fraiche i såserna. Använde mer smör och majonnäs istället. Då släppte det. Det har inte gått fort, men sedan september har jag gått ner ca 7 kg. 5 kg till, så är jag nöjd.

Annonser

One thought on “Ett år senare

  1. Kvinnors viktnedgång efter 50 år är jobbig,många tror att det hänger på disciplin och att man inte styrketränar hela tiden.Kör 5:2 nu. Sedan 1/9 utan träning och har gått ner 7kg.Har ett rörligt jobb..Kul att läsa din blogg!hälsn. Taina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s