Smakrika fläsksköttbullar med rödkålssallad

Till ca 4 personer (varav två tonårskillar). Jättegott!

  • ca 1 kg fläskfärs
  • 1 ägg
  • en halv purjolök
  • 1 paket småskuren bacon
  • 1 halv dl grädde
  • salt, peppar, vitlök, torkad körvel
  • olivolja att steka i

Sås

  • 2 paket/burkar passerade tomat
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 Fond du Chef (använder jag alltid)
  • vit balsamico

Sallad

Strimla rödkålen och blanda i olja vinäger och salt/peppar efter behag.

Stek bacon och purjon tillsammans lagom mjuka. Blanda med färsen och resten av innehållet och stek ganska stora köttbullar (ungefär 4 cm i diameter). Häll på såsingredienserna och låt puttre ett tag. Smaka av såsen med salt, peppar och balsamico.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s