Testa kryddblandning Berbere

Jag älskar den här kryddblandningen på matbloggen Fett bra mat (som jag för övrigt också gillar skarpt).
Den är mustig och stark, om man inte är så såld på hetta kan man halvera chilimängden. Den funkar i grytor, färssåser, som rub, mm

Ett exempel är fläskilfilégryta med berberekryddning:

Fläskfilé, bladspenat, fond eller buljong, crème fraiche och ett antal matskedar berbere.
Jordnötter för garnering

Stek fläskmedaljonger, häll på en skvätt vatten och crème fraiche. Lägg tinad bladspenat efter behag. Låt puttra 5-10 minuter.
Smaka av med buljong/fond och berberekrydda och lite vit balsamico eller citronbalsamico. Har du inte det kan du ha i lite citron och lite lite honung eller socker/stevia (för oss som undviker socker).
Strö över jordnötter – passar jättebra ihop med berberesmaken.

Här hittar ni receptet på kryddblandingen. Det blir en rejäl sats, men den går åt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s