Ugnsstekt lax med pestosås

Lättlagad och mycket god! Väldigt smidigt när man ska laga till många.

Börja med att göra en pesto, dock utan olja. Istället rör man i creme fraiche på slutet. Jag gör alltid egen pesto, det går väldigt fort i stavmixerburken (den lilla hackburken som följer med vissa stavmixers). Jag tycker inte att det blir detsamma med köpepesto.

Till 4 personer

Det här behövs

1 vitlöksklyfta
Basilikablad från 1 kruka basilika
Ca 1,5 dl yvlad eller riven parmesan reggiano (den har mest smak.  Padano smakar för lite, tycker jag). Jag hyvlar alltid osten, det går fortast och funkar lika bra, det sak ändå mixas.
En liten påse pinjenötter
ca 2-2 dl creme fraiche
Salt & peppar
4 portionsbitar laxfilé

Mixa först basilikan, vitlöken och pinjenötterna
Fortsätt och mixa med parmesanen och till sist med creme fraichen. Smaka av med salt o peppar
Lägg ut laxbitarna i en ugnsfast form
Smeta på röran
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

Passat finfint ihop med blomkålsmos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s